Ammattikuntoon-palvelu

Smart Moves -hanke, SAKU ry ja Opetushallitus ovat tarjonneet oppilaitoksille maksuttoman Ammattikuntoon-palvelun Heiaheia-verkkopalvelun kautta. Palvelussa opiskelija on päässyt testaamaan oman ammattikuntonsa ja testin pohjalta palvelu on antanut ohjelmasuosituksia. Tämän jälkeen opiskelija on voinut seurata oman hyvinvointinsa kehittymistä.

Palvelun aloitustestillä on ollut hyvät käyttäjämäärät, mutta ohjelmien suorittajien määrä on jäänyt odotettua pienemmäksi. Siksi Smart Moves -hanke kumppaneineen on päättänyt lopettaa Ammattikuntoon-palvelun ylläpitämisen.

Heiaheia jatkaa Ammattikuntoon-palvelun ylläpitämistä omalta osaltaan. Vuoden 2020 alusta Ammattikuntoon.fi-palvelu sisältää aloitustestin ja mahdollisuuden oman liikunnan ja hyvinvoinnin seuraamiseen, mutta ohjelmat eivät jatkossa enää sisälly maksuttomaan palveluun.

Smart Moves -hanke ja SAKU ry laativat yhteistyössä Ammattikuntoon-testin korvaavan Hyvinvoinnin ammattilainen -testin. Maksuton testi ohjaa opiskelijaa hyödyntämään oman hyvinvointinsa kehittämiseen Smart Movesin ohjelmia sekä työkykypassin tehtäviä.  

Ammattikuntoon-palvelu

Vuoden 2020 alusta Ammattikuntoon.fi-palvelun maksuttomiiin sisältöihin kuuluu aloitustesti ja mahdollisuus oman liikunnan ja hyvinvoinnin seuraamiseen.

Ammattikuntoon-palvelu on hauska työkalu hyvinvoinnin parantamiseen. Heiaheia-alustalle rakennetun palvelun erilaiset hyvinvointihaasteet motivoivat parantamaan elämäntapoja ja seuranta palautteineen sekä kavereiden kannustus auttavat pysymään uusissa tavoissa.

Palvelu rakentuu hyvinvointihaasteista, liikuntapäiväkirjasta, ruoka- ja unipäiväkirjoista, treeniohjelmista ja -vinkeistä sekä sosiaalisesta yhteisöstä. Palvelu toimii verkossa sekä mobiilina.

Opettajille ja opiskeluhuollon henkilöstölle

Ammattikuntoon -palvelu helpottaa ammattilaisten työtä nuorten elintapojen ohjaamisessa. Palvelun käyttö on helppoa ja motivoivaa niin ohjaajalle kuin opiskelijallekin.

Palvelu tarjoaa

  • konkreettisia hyvinvointi- ja liikuntahaasteita
  • kannustus- ja palautekanavan
  • mahdollisuuden ryhmäyttämiseen
  • mahdollisuuden seurata opiskelijoiden edistymistä ja suorituksia.

Opiskelijoille

Ammattikuntoon -palvelu on hauska ja motivoiva apuväline hyvinvoinnin edistämiseen.

Lisää hyvinvointia

Hyvinvointihaasteet antavat mahdollisuuden kokeilla omien elintapojen parantamista hauskalla ja tehokkaalla tavalla. Testaa elintapasi ja valitse sopiva haaste ravinnon, unen, istumisen vähentämisen, päihteiden käytön ja mielen hyvinvoinnin teemoista.

Treeniohjelmia

Palvelussa on tarjolla kattava valikoima treeniohjelmia voiman, kestävyyden ja liikkuvuuden parantamiseen niin aloittelijalle kuin tositreenaajallekin.

Yhteisöllisyyttä

Mahdollisuus kannustaa kavereita lisää motivaatiota ja parantaa ryhmähenkeä.

Palvelun käytön ABC

Perusta profiili

1. Lataa Heiaheia-mobiilisovellus tai siirry verkkosivulle ammattikuntoon.fi

2. Valitse luo tili ja kirjoita sisäänkirjautumiskoodiksi ammattikuntoon.

3. Luo tili ja vahvista rekisteröitymisesi sovelluksen ohjeiden mukaan.

Voit halutessasi rekisteröityä ja käyttää palvelua myös selaimella. Ohjeet palveluun kirjautumisesta ja palvelun käytöstä selaimella löydät videoilta.

Vastaa hyvinvointikyselyyn

Kirjaudu sisään ja vastaa hyvinvointikyselyyn. Hyvinvointikysely on maksuton.

Tutustu palautteeseen ja ota vastaan haasteita

Hyvinvointikyselyn tulokset kertovat tämänhetkisestä työkunnostasi ja nostavat esiin elintapojesi vahvuuksia ja kehityskohteita.

Tulostesi pohjalta palvelu tarjoaa maksullisia sinulle sopivia hyvinvointihaasteita. Valitse haaste, johon haluat ensimmäisenä tarttua. Neljän viikon mittaiset haasteet antavat konkreettisia ohjeita valitsemasi tavan parantamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Kaikki haasteet ovat käytössäsi milloin tahansa.

Kirjaa treenit

Treenejä pääset kirjaamaan mobiilisovelluksella klikkaamalla alapalkin plusmerkkiä. Selaimella treenien kirjaaminen onnistuu etusivulla olevasta Kirjaa treeni -palkista.

Treeniloki

Treenilokista näet aiemmin kirjaamasi treenit. Treeniloki löytyy mobiilisovelluksen alapalkin kohdasta Tili. Selaimella löydät treenilokin HeiaHeia-tilisi-painikkeen takaa.

Kaverit

Palvelun sosiaalisia ominaisuuksia pääset käyttämään Tili-painikkeen takaa löytyvällä Kaverit-välilehdellä. Aloita hakemalla palveluun kirjautuneita kavereitasi ja lähettämällä kaveripyyntöjä. Kavereiden hyväksyttyä pyyntösi voit kannustaa heitä tykkäyksillä ja viesteillä. Selaimella Kaverit-ominaisuus löytyy Heiaheia-tilisi-painikkeen takaa.

Tiimit

Voit perustaa palveluun omista Heiaheia-kavereistasi koostuvia ryhmiä. Ryhmän voi perustaa palvelua selaimella käytettäessä Heiheia-tilisi-painikkeen takaa löytyvässä Ryhmät-kohdassa. Perustamisen jälkeen ryhmätoiminnot ovat käytettävissä mobiilisovelluksen Tili-painikkeen takaa löytyvässä Tiimit-kohdassa.

Tiimit parantavat yhteishenkeä ja motivoivat toimimaan. Lisäksi kavereiden kannustus tekee haasteiden toteuttamisesta hauskempaa!

Profiili ja asetukset

Pääset asettamaan profiilikuvan ja muuttamaan tilisi asetuksia mobiilisovelluksella kohdassa Tili. Selaimella pääset muokkaamaan profiiliasi kohdassa HeiaHeia-tilisi ja asetuksia kohdassa Käyttäjätili.

Palvelun tarjoavat

  • Smart Moves -hanke, UKK-instituutti
  • Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri ja urheiluliitto, SAKU ry
  • Opetushallitus

Yhteistyössä

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Suomen Mielenterveysseura

Palvelu on toteutettu HeiaHeia-hyvinvointipalvelua alustana käyttäen.

Jaa: