Rasvat

Rasvoja tarvitaan, jotta kroppa toimii. Rasvojen osuus päivittäisestä energiansaannista tulisi olla 25-40 %, joten rasvoja ei missään tapauksessa kannata vältellä.

Rasvan laadulla on kuitenkin väliä. Jotta terveellistä pehmeää rasvaa saataisiin riittävästi, monesti tarvitaan päivityksiä rasvankäyttötapoihin.

 

Esimerkiksi tätä ohjetta noudattamalla saat riittävästi pehmeää rasvaa päivittäin:

 

  • Lorauta öljyä salaattiin lounaalla ja päivällisellä.
  • Sekoita pari lusikallista siemeniä tai pähkinöitä aamulla puuron tai myslin sekaan.
  • Levitä 60‒80 % rasvaa sisältävää margariinia (esim. Keiju, Flora, Becel) leivälle.
  • Syö 2‒3 kertaa viikossa kalaa.
Katso Syö hyvää -hankkeen Rasvavideo