Kehitä kestävyyttä

Jaksat hoitaa päivän menot paremmin, kun pidät huolta kestävyyskunnostasi.

Suositusten mukaan kestävyysliikuntaa kannattaa harrastaa mahdollisimman usein; reipasta kestävyysliikuntaa ainakin 2 tuntia 30 minuuttia tai rasittavampaa 1 tunti 15 minuuttia viikossa. Liikunta-annoksen voi koota myös 10 minuutin pätkistä.

 

Säännöllinen kestävyysliikunta tehostaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa, kun keuhkojen tilavuuden ja kaasujen vaihtoon käytettävä pinta-ala kasvaa. Hengityslihakset vahvistuvat ja hengitystiheys lepotilassa hidastuu. Rasitus ei aiheuta pienissä ponnisteluissa hengästymistä.

 

Säännöllisen kestävyysliikunnan ansiosta sydänlihas vahvistuu ja kykenee supistumaan paremmin. Tämän ansiosta sydämen lyöntitiheys hidastuu. Kestävyysliikuntaa harjoitelleen leposyke on huomattavasti alhaisempi kuin harjoittelemattoman.

Kestävyysliikuntaa ovat esimerkiksi juoksu, reipas kävely ja pyöräily. Älä pakota itseäsi vetämään lenkkareita jalkaan, jos ei huvita lähteä lenkille. Parhaiten motivoit itseäsi liikkumaan valitsemalla sellaisen lajin, josta pidät. Jo muutaman viikon säännöllisellä treenillä saa tuloksia!