Alkoholi

Känniörvellyksellä voi olla kohtalokkaita seurauksia, sillä humalassa tapaturmariski kasvaa merkittävästi. Kännissä arviointikyky pettää helposti, ja saatat tehdä valintoja, joita et selvänä tekisi.

Alkoholin vaikutuksesta liikenneonnettomuuksissa kuolee noin 47 ja loukkaantuu noin 623 henkilöä vuosittain. Kuolleista lähes kolmannes ja loukkaantuneista lähes neljä kymmenestä on nuoria (15–24-vuotiaita). Lisäksi lähes 30 % nuorten muista tapaturmaisista kuolemista tapahtuu juopuneille. Tapaturmariski kasvaa humalatilan voimistuessa.

 

Kännissä et ole oma itsesi. Harkitsemiskyvyn puute yön pikkutunneilla voi johtaa riitoihin, mokailuihin, harkitsemattomiin tilityksiin ja kovaan morkkikseen.

 

Alkoholilaki suojaa alaikäisiä alkoholin haitoilta. Laki kieltää alkoholin myynnin, anniskelun ja hallussapidon alle 18-vuotiailta. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos.

Suurin osa alkoholin aiheuttamista, kuolemaan johtavista tapaturmista ja onnettomuuksista tapahtuu normaalisti vähän tai kohtuullisesti juoville!